İçeriğe geç

Power Araç Şarj İstasyonları Serisi 1

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”5_6″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”364″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.analizenerji.com/wp-content/uploads/2018/03/arac1.jpg[/fusion_imageframe][fusion_text]

POWER ARAÇ ŞARJ CİHAZLARI

POWER ŞARJ ÜNİTELERİ   Elektrikli Araç Şarj Sistemi Çözümü Bu talebi karşılamak için,  yoğun araştırma ve geliştirme süreçleri sonucunda elektrikli araç şarj istasyonları için POVVER sistemini yarattı. POVVER elektrikli araç şarj sistemi, kullanıcılara sahip oldukları kredi oranının ve hızlı/yavaş şarj seçenekleri göre, kullanıcı için en uygun şarj seçeneğini söyleyebilmektedir. POVVER  şarj istasyonlarının sahip olduğu temel özellikler;
Kısa ve uzun süreli şarj seçenekleri
Darbelere ve korozyona dayanıklı sağlam çelik gövde tasarımı
Dolandırıcılığa karşı yüksek koruma
Temassız kartla ödeme yapma kolaylığı
Açık ve kapalı alanlar için farklı tipte şarj istasyonu tipleri
Araç Şarj Cihazları
Neden Elektrikli Araçlar?
Son yıllarda motor ve malzeme teknolojisinde gerçekleşen gelişmeler, içten yanmalı motorlardan farklı çalışma prensiplerine sahip üretilebilmesine yol açtı. Bu gelişmelerden en çarpıcı olanı elbette elektrikli araçların ekonomik olarak üretilebilir hale gelmesidir.
Öte yandan elektrikli araçların gelişmesinin altında yatan asıl iki önemli etken yatmaktadır. Bunlardan ilki elbette artan enerjidir talebidir. Hızla artan dünya nüfusu ve bununla doğrudan bağlantı gösteren talep artışının aksine dünya kaynakları sınırlı orandadır. Veriler göstermektedir ki, kişi başına düşen petrol tüketimi artmakta fakat buna karşılık kısıtlı petrol kaynakları hızla azalmaktadır.
İkincisi ise içten yanmalı motorların çevre üzerinde yarattığı olumsuz etkidir. İnsanoğlu 100 yıldan fazla bir süredir, petrol ürünleri ile çalışan içten yanmalı motor teknolojisini kullanmaktadır. Pistonların hareket etmesi için motor içersinde yaratılan yanma işlemi sonrasında, küresel ısınmanın asıl nedeni olan, CO gazları ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple sürdürülebilir çevre politikalarının vazgeçilmez konusunu, araçların yol açtığı CO salınımının en düşük seviyeye indirilmesidir.
Öte yandan elektrikli araçların yaygınlaşması ve gerçek anlamda kullanılabilir hale gelmesi için sadece motor ve araba teknolojisindeki yaşanan gelişmeler yeterli değildir. Araçların günlük hayatta kolay şekilde kullanılabilmesi için, akülerinin her an ve her yerde şarj edebilmesi gerekir. Bunun için özellikle şehirlerde birçok farklı noktada, kullanıma hazır şarj istasyonlarının kurulması gerekmektedir. Bu sayede araç kullanıcıları araçlarını gece veya gündüz saatlerinde tükettikleri enerji oranında ödeme yaparak şarj edebilirler. Tam elektrikli arabaların petrol ürünleri ile çalışan içten yanmalı motorlardan en büyük farkı, benzin istasyonu yada benzeri belirli bölgelerde kurulmuş merkezlerde dışında, uygun olan yer yerde şarj olabilmesidir. Bu sebeple önümüzdeki senelerde araç sayısı arttıkça şarj istasyonlarının önemi giderek daha fazla artacaktır.
Elektrikli araçların kullanımı ile ilgili diğer bir konu ise, elektrikli araçların yaygınlaşması ile büyük oranda ortaya çıkacak olan ek elektrik enerjisi talebidir. Özellikle yük miktarını arttıracak hızlı şarj yöntemlerinin yaygın kullanımı, enerji talebinin yoğun olduğu zaman dilimlerinde şebekelerdeki yük miktarlarını arttıracak ve talep eğrisini var olan kapasite miktarının üzerine çıkaracaktır. Talebin doğru şekilde kontrol edilememesi sonucunda ise şebekede çökmeler gerçekleşmesi kaçınılmazdır. Bu tür problemler engellenebilmesi sadece araçların akıllı şarj sistemleri ile şarj edilebilmesiyle mümkündür.
Dünyanın birçok yerinde modern güç şebekeleri genelde benzer saat aralıklarında talep eğrilerine sahiptir. Akşam 7-9 arasında tüketim miktarı tepe noktasına ulaşırken, gece saatlerinde talep en düşük seviyelerinde seyretmektedir.
Örnek olarak İspanyada talebin düşük olduğu saatlerde, rüzgâr santralleri ve diğer kaynaklardan sağlanan enerji fazlası kullanılmadığı ve yüksek oranlarda depolanamadığı için üretilen bu enerji fazlası boş yere kaybedilmektedir. Bu sebeple elektrikli araçların şarj işlemlerinin, talebin düşük olduğu ve enerji fazlasının bulunduğu saatlerde şarj edilmesi, hem kullanıcılar hem de şebeke sağlayıcıları için en ekonomik ve sağlıklı çözüm şeklinde gözükmektedir.
Elektrikli araçların şarj süreleri uzun ve kısa süreli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kullanıcılar elektrikli araçlarını uzun süreli şeklinde şarj etmek istediklerinde, standart prizlerden ortalama 3.3kW elektrik kullanarak, araçlarını 5-6 saat içersinde şarj edebilmektedirler. Hızlı şarj ise daha yüksek amper değerinde, endüstriyel tipte prizler yardımıyla ortalama 15-20 dakika içersinde 40kW enerji kullanarak araçların şarj edilebilmesini mümkün kılar.
İspanya Enerji Bakanlığının geçtiğimiz sene yürürlüğe koyduğu, MOVELE planı kapsamında, 1 milyon elektrikli aracın 2014 yılında yollarda olması öngörülüyor. Öte yandan elektrikli araçların yaygınlaşmasında karşılaşılan en büyük mücadele, güç hatlarının ve şarj istasyonlarının geliştirilip, tasarlanmasıdır.
Uygulamayla alakalı olarak, şarj istasyonlarının operasyonel anlamda kullanımının hızlı ve kolay olması için, tüketicilerin harcadıkları oranda ödeme yapabilmeleri sağlanmalıdır. Şarj istasyonlarında bulunan enerji ölçümleme ve ön ödeme sistemleri sayesinde, kullanıcılar araçlarını şarj ederken harcadıkları enerji oranında ödeme yapabilmelidirler..Ayrıca şarj istasyonları genelde açık alanda hizmet verecekleri için, gövde ve sistem tasarımlarının, yıpratıcı fiziksel koşullar içersinde darbe ve aşınmaya karşı dayanıklı, hile ve dolandırıcılığı engelleyen ve kullanıcıları koruyan güvenlik yapılarına sahip olması gerekmektedir.
Gerçek şudur ki elektrikli araçlar ile birlikte birçok alışkanlığımızın yanı sıra, altyapı, teknoloji, ulaşım, çevre vb konularda bildiğimiz birçok şeyi değiştirecektir.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_6″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”170″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”none” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”https://www.analizenerji.com/wp-content/uploads/2018/03/POWER-ARAÇ-ŞARJ-İSTASYONLARI-SERİSİ-1.pdf” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://www.analizenerji.com/wp-content/uploads/2018/03/pdf.png[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]